Zapiekanka z fasolką szparagową

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

Pyszna, ekspresowa i idealna na upalne dni zapiekanka z fasolką szparagową

  • 40 min

Składniki:

  • - fasolka szparagowa żółta - 500 g

    - wędzona szynka drobiowa - 25 dag

    - cebula - 1 szt

    - olej - 2 łyżeczki

    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Wędliny

Zapiekanka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s8vv0s 1. Fasolkę myjemy, wycinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  • image-0kusp5n 2. Cebulę i wędlinę kroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy na łyżeczce oleju. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oleju i układamy warstwowo - 1/2 fasolki - 1/2 wędliny i cebuli - 1/2 fasoli - 1/2 wędliny i cebuli.
  • image-1n4g1v3 3. Naczynie nie przykrywamy i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 25 minut. Smacznego:)

Porady

zamiast oleju można użyć masła. Wędlinę można zastąpić boczkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasolka szparagowa Olej Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować