• Zapiekane mięso mielone

    Dodane przez: oleńkaa

  • Tanie, szybkie i smaczne :)

  • Składniki

    0,5 kg mięsa mielonego
    1 średnia cebula
    2 jajka
    szklanka bułki tartej
    przyprawa do mięsa mielonego (2 łyżki stołowe)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na małym ogniu aż się zeszkli. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni

    2.

    MIęso mielone dajemy do garnka, dodajemy do niego wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Gotowe wykładamy do keksówki bądź wąskiego naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok godziny. Gotowe kroimy w plasterki jak pieczeń i podajemy na talerzu.

  • Rady

    Lepiej piec dłużej w mniejszej temperaturze i najelpiej w blaszanje keksówce.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, moj_niedzielny_obiad, na każda okazję
  • 1 komentarz
    • Magdalena_Z
      2013-04-18T17:07:08+02:00 Magdalena_Z
      Witaj,
      skasuj tag konkursowy, ponieważ przepis mimo iż napewno smaczny - nie spełnia warunków konkursu.

      Pozdrawiam.

Dodane przez: oleńkaa

oleńkaa 2

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-04-18T15:37:25+02:00

106 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »