• Zacierka na mleku

    Dodane przez: teresa-kr

  • Na cześć mojej babci! Pamiętam z dzieciństwa tę zupkę, do tego przesmażone ziemniaczki, Pychota!

  • Składniki

    1 litr mleka
    1 szklanka maki pszennej
    Sól, cukier

  • Sposób przygotowania

    1.

    Przegotować mleko. Z mąki i wody zagnieść twarde kluskowe ciasto, osolić . Zetrzeć na tarce wprost do mleka, gotować na wolnym ogniu , aż kluseczki będą miękkie . Doprawić do smaku solą i cukrem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, szkola_babci
  • 0 komentarzy

Dodane przez: teresa-kr

teresa-kr 344

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-21T19:22:16+01:00

232 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »