Wymyślne ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szklanką cukru. Gry cukier się już rozpuści dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy drewnianą łyżką lub silikonową szpatułką. Wylewamy do blaszki (26x30cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Krem: budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu dodając 1 łyżkę cukru więcej. Studzimy w zimnej wodzie (wkładamy garnek z budyniem). Margarynę miksujemy na puch dodając wystudzony budyń.Biszkopt kroimy na dwa płaty,
3.Przełożenie ciasta: wafel tortowy-dżem agrestowy-pierwsza część biszkoptu-krem-druga część biszkoptu-dżem agrestowy-wafel tortowy.
Smacznego!
Komentarze