Wykwintna zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Zupa na mroźne dni.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - wołowiny: 600 gramów
    - marchewki: 3 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - selera: 0.25 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - tymianku: 0.5 pęczka
    - słodkie papryki w proszku: 1 łyżeczka
    - cebula: 2 sztuki
    - ziemniaki średniej wielkości: 4 sztuki
    - kasztanów: 1 puszka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprzu: 0.5 łyżeczki
    - oliwy: 2 łyżki
    - wywaru z warzyw: 1 litr
    - półwytrawnego czerwonego wina: 0.5 litra
    - Liscie laurowe: 4 sztuki
    - ziele angielskie: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wykwintna zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,pokroić w kostkę,podsmażyć w rondelku na oliwie.Dodać wywar z warzyw,liść laurowy i ziele angielskie.Gotować 20 minut.
  • 2. Marchew,seler,pietruszkę i cebulę pokroić na kawałki lub w plastry i dodać do bulionu.Przykryć i gotować około 30 minut na wolnym ogniu.Ziemniaki i paprykę pokroić w drobną kostkę i dodadać do zupy,dosypać paprykę w proszku,pieprz i sól.
  • 3. Posiekać tymianek i razem z winem dodać do zupy.Przykryć przykrywką i gotować jeszcze około 20 minut na małym ogniu.Na koniec włożyć do zupy kasztany,zagotować i zaraz potem podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować