Wołowina w warzywach

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przez żołądek do serca. Tę potrawę uwielbia mój mężczyzna. Jest prosta, smaczna, a zarazemefektowna.

Składniki:

  • ● 1 kg wołowiny
    ● 1/2 główki kapusty
    ● duża marchewka
    ● pietruszka
    ● seler ● 2 cebule
    ● szklanka bulionu
    ● ząbek czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● papryka
    ● oliwa
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę,
    smażymy. W garnku na łyżce
    oliwy szklimy cebulę i dodajemy
    mięso. Przyprawiamy, dodajemy
    rozgnieciony czosnek.
    Podlewamy bulionem
    i dusimy ok. 45 min.
  • 2. Szatkujemy kapustę, warzywa
    ścieramy na tarce. Do
    mięsa dodajemy kapustę,
    a gdy zmięknie – pozostałe
    warzywa i dusimy ok 30 min.
    Doprawiamy do smaku. Posypujemy
    natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować