Wiosenny koktajl z rzeżuchą

0 (0 ocen)

Poza kanapkami i sałatkami rzeżucha idealnej sprawdza się jako dodatek do napojów. Koktajl doskonale orzeźwia i pysznie smakuje. POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na ok 3 porcje:
    • 2 szklanki zimnej wody,
    • 4 jabłka,
    • Sok z ok ¾ cytryny,
    • Ok 3 garście świeżo ściętej rzeżuchy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Wiosenny koktajl z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki przed miksowaniem 1. Wodę przelewamy do miski. Dodajemy do niej sok z cytryny. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowane dodajemy do cytrynowej wody. Następnie dodajemy rzeżuchę. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego płynu. Gotowy koktajl rozlewamy do szklanek i podajemy. Dodatkowo można go dowolnie udekorować, np. plasterkiem mandarynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować