Wiosenne Spaghetti śmietankowo – migdałowe z cukinią oraz szparagami.

0 (0 ocen)

Nie codzienne Spaghetti.

Składniki:

  • (2-3 porcje)
    • 1 cukinia
    • 1 cebula
    • 200 g szparagów białych lub zielonych (wcześniej ugotowane al’dente )
    • 200 g makaronu spaghetti
    • 200 ml śmietanki 30%
    • 100 g mozzarelli kulki w zalewie
    • 1 łyżka bułki tartej
    • 4 łyżki masła
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 30 g płatków migdałowych
    • Sól , pieprz, czosnek przyprawa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenne spaghetti śmietankowo – migdałowe z cukinią oraz szparagami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oliwy z oliwek, tyle min ile jest na opakowaniu. Po ugotowaniu odlać i odstawić.
  • image-0qty1yb 2. • Przeprowadzamy obróbkę wstępną warzyw. Cebulę siekamy w drobną kostkę, cukinię w pół plastry, a szparagi w większe cząstki.
  • 3. • Na drugiej suchej patelni prażymy płatki migdałów. Odstawiamy.
  • 4. • Na patelni rozgrzewamy jedną łyżkę masła podsmażamy cebulkę chwilkę, dodajemy cukinię smażymy do zmięknięcia po czym dodajemy szparagi oraz masło i bułkę tartą obsmażamy doprawiamy solą , pieprzem, czosnkiem.
  • 5. • Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki.
  • 6. • Na patelnię do warzyw dodajemy makaron, mozarelle , wlewamy śmietankę , doprawiamy do smaku.
  • 7. • Mieszamy makaron delikatnie i czekamy aż sos odparuje i gęstnieje.
  • 8. • Podajemy gorące danie oraz posypujemy sprażonmi płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować