Wino pietruszkowe

4.49 (172 ocen)

  • 20 min

Polecam wino pietruszkowe na serce

  • 20 min

Składniki:

  • 10 świeżych łodyg pietruszki z liśćmi
    2 łyżki octu winnego z winogron
    1 l wina winogronowe półsłodkie
    300 g miodu gryczanego
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Napoje Nalewki Wina

Wino pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03k0490 1. Pietruszkę włożyć do wina, dodać ocet.
  • image-0snrgrj 2. Całość gotować 10 min na bardzo małym płomieniu. Następnie dodać miód i ponownie zagotować około4 min. Gorące wino przecedzić, ciepłe wlewać do butelek. Butelki muszą być wyparzone i przepłukane spirytusem. Należy dobrze zamknąć. Wytrącony osad można bez obaw pić z winem. Należy pić 2 a nawet 3 łyzki w ciągu dnia.

Porady

Do wina można dodać miód lipowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Pietruszka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować