Wino pietruszkowe

4.43 (199 ocen)

Wino pietruszkowe jest cennym domowym lekarstwem. Wino pietruszkowe obniża cholesterol, łagodzi bóle serca, pomaga na arytmię, poprawia krążenie, ale przede wszystkim czyści naczynia krwionośne ze złogów miażdżycowych.

Składniki:

  • duży pęczek natki pietruszki
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 litr białego wytrawnego wina
    150g miodu
Wystaw ocenę:

4.43 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Alkohole Wina

Wino pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wino oraz ocet winny. Dodajemy nać pietruszki. Gotujemy 5 minut bez przykrycia. Wlewamy miód i zostawiamy na małym ogniu na kolejne 5 minut. Przecedzamy wino i wlewamy je do butelek. Pijemy 3 razy dziennie najlepiej po jedzeniu 1 kieliszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Pietruszka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować