Wieprzowina z fasolą

4.5 (179 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Przepis dostałam od mojego kuzyna, danie kuchni kawalerskiej

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg wieprzowiny , np.łopatki
    500 g fasoli
    250 ml soku pomidorowego
    1 duża cebula
    125 ml oleju
    1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na nieduże kawałki. Cebulę posiekać.
    W rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i cebulę, smażyć aż się zrumienią.
    Oprószyć solą i pieprzem, dodać sok pomidorowy i dusić aż mięso będzie miękkie.
    W oddzielnym naczyniu zagotować fasolę, odcedzić.
    Do rondla z mięsem wlać 250 ml wody i wrzucić fasolę. Dusić razem do czasu aż woda
    zostanie wchłonięta, a sos będzie gęsty.
    Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką

Porady

Jesli użyjemy polędwicy wieprzowej ,szybciej przygotujemy potrawę i będzie delikatniejsza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować