Wieprzowina po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste szybkie chinskie danie

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g wieprzowiny (szynka)
    1 marchewka
    1 cebula
    1 papryka
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka cukru
    50 ml czerwonego wina
    1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
    sól
    pieprz
    szczypta imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso pokroić w paseczki, marchewkę pokroić w słupki, paprykę w paseczki, Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekane warzywa, chwilę podsmażyć , dodać mięso , sos sojowy i przyprawy. Wysmażyć, następnie dodać wino i smażyć aż do momentu odparowania.
    Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować