Wieprzowina po chińsku z warzywami

  • wyświetlono: 4289 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To danie bardzo rozgrzewa a zarazem jest lekkie dzięki przewadze warzyw.

monika016

Składniki

300g łopatki lub szynki wieprzowej
400g mrożonej mieszanki chińskiej
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
przyprawa chińska
3 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Wieprzowina po chińsku z warzywami

  • 1. Wieprzowinę kroimy w nieduże, bardzo cienkie kawałki. Obsypujemy obficie przyprawą chińską. Smażymy przez około 10 minut na rozgrzanym oleju.
  • 2. Na patelnię dodajemy mieszankę chińską i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy do momentu wyparowania płynów. Dodajemy sos sojowy, sól, pieprz i przyprawę do smaku.
  • 3. Podajemy z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatachińskie

Komentarze

Podobne przepisy

Wieprzowina po chińsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Wieprzowina po chińsku

Nie mam zbyt wiele przekąska czasu...

Wieprzowina po chińsku

Dodane przez: agarybak76

Wieprzowina po chińsku

Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe...

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Dodane przez: Zamarancza

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Pyszne i sycące danie idealne na...

Wieprzowina po chińsku

Dodane przez: czarrna

Wieprzowina po chińsku

Kuchnia chińska jest szybka i bogata...

Wieprzowina po chińsku na szybko

Dodane przez: Bilcia

Wieprzowina po chińsku na szybko

Przepis na bardzo szybki obiadek

Dodane przez: marlenkagalazka

Risotto z warzywami po chińsku

Risotto idealne z moimi kotlecikami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE