Wieprzowina po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka chińszczyzna to najlepszy plan na dobry obiad, jeśli lubi się chińską kuchnię.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu lub karkówki
    100 g mrożonki chińskiej
    1/2 czerwonej papryki
    2 ząbki czosnku
    1/2 białej cebuli
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki cukru
    2 łyżki octu ryżowego
    3 łyżki wody
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem i obtoczyć w mące ziemniaczanej.
  • 2. W woku rozgrzać olej, wrzucić mrożonkę chińską, pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę, sos sojowy, cukier i ocet. Powinien powstać sos, w którym mięso z warzywami powinno dusić się jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykrywką.

Porady

Podawać z ryżem lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować