Wieprzowina po chińsku

  • wyświetlono: 584 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka chińszczyzna to najlepszy plan na dobry obiad, jeśli lubi się chińską kuchnię.

edith
  • 30min

Składniki

2 plastry schabu lub karkówki
100 g mrożonki chińskiej
1/2 czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1/2 białej cebuli
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki cukru
2 łyżki octu ryżowego
3 łyżki wody
2 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Wieprzowina po chińsku

  • 1. Schab pokroić w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem i obtoczyć w mące ziemniaczanej.
  • 2. W woku rozgrzać olej, wrzucić mrożonkę chińską, pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę, sos sojowy, cukier i ocet. Powinien powstać sos, w którym mięso z warzywami powinno dusić się jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykrywką.

Porady

Podawać z ryżem lub makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatawieprzowinakuchnia chińskaobiadobiadowe

Komentarze

Podobne przepisy

Wieprzowina po chińsku

Dodane przez: zzewa

Wieprzowina po chińsku

pyszny obiadek z kaszą

Karkówka po chińsku

Dodane przez: Aneta_77

Karkówka po chińsku

Zwykle do chińszczyzny dodaje się...

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Dodane przez: Zamarancza

Smażony ryż po chińsku z wieprzowiną i warzywami

Pyszne i sycące danie idealne na...

Skrzydełka po chińsku

Dodane przez: jusia325

Skrzydełka po chińsku

Skrzydełka po chińsku sa dobre...

Pulpeciki po chińsku

Dodane przez: Martyna1991

Pulpeciki po chińsku

Moja rodzina uwielbia sosy w stylu...

Kiełbasa po chińsku

Dodane przez: marika1503

Kiełbasa po chińsku

Lubię eksperymentować w kuchni....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE