Węgierski Gulasz wołowy.

4.5 (140 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ten przepis dostałem od koleżanki która była w Węgrzech. Jest bardzo smaczny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 strąki papryki (najlepiej zielonej)
    2 pomidory
    10 dag smalcu
    1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina
    słodka mielona papryka
    kminek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Węgierski gulasz wołowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz posiekaj, paprykę umyj potnij w kostkę, usuń stwardniałe kawałki. Cebulę i czosnek przesmaż na smalcu, posyp obficie mieloną papryką, wymieszaj.
  • 2. Dodaj mięso, smaż, mieszając do czasu aż się przyrumieni. Podlej odrobiną wody, dodaj kminek, majeranek, pieprz i trochę soli. Duś na małym ogniu, co jakiś czas zamieszaj. Dodaj paprykę, pomidory i wino. Potrawę duś pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku. Węgierskie danie podawać z kluskami kładzionymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować