WĄTRÓBKA W SOSIE WIŚNIOWYM

4.51 (146 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie, super połączenie wątróbki drobiowej z wiśniami :) polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej
    3 łyżki mąki pszennej
    masło do smażenia
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól
    świeżo zmielony pieprz

    Sos:
    1 szklanka wiśnie drylowanych
    50 ml wiśnióweczki
    1 łyżka miodu
    6 listków mięty
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka w sosie wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę pszenną wymieszać z ostrą papryką, solą i pieprzem.
  • 2. Wątróbkę oczyścić, obtoczyć w mące a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle.
  • 3. Przygotować sos: Drylowane wiśnie przełożyć na patelnię, dodać pół szklanki wody, całość zagotować. Następnie dodać miód i mąkę, gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać miętę, wiśnióweczkę i zmiksować blenderem.
  • 4. Na talerzu połączyć wątróbkę z sosem i podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować