Wątróbka drobiowa z szalotkami i renetą w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle klarowanym szklimy posiekaną cebulę dodając połówek szalotek, czosnku i jabłka. Jabłka posypujemy rozmarynem. Solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy wino odparuje dodajemy migdały. Podsmażamy dwie minuty i ściągamy z patelni połówki szalotki i jabłka.
2.Wątróbkę solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące.
Smażymy na tłuszczu z jabłek i szalotek po dwie minuty z każdej strony. Dodajemy odłożone jabłka i szalotki, podsmażamy jeszcze minutę.
3.Do wątróbki dodaję miks sałat z winnym winegretem zrobionym na cydrze.
Dwie łyżki cydru i oliwy, łyżka wody, sól i pieprz.
Komentarze