Warzywny tort

0 (0 ocen)

Wystarczy kilka składników, aby ze zwykłych warzyw wyczarować łatwe, a zarazem apetyczne i zdrowe danie.

Składniki:

  • Tortownica o średnicy 24 cm

    Składniki na spód:
    - 6 dużych ziemniaków,
    - Olej do smażenia

    Nadzienie warzywne:
    - 1 por,
    - 1 cebula,
    - 1 papryka czerwona,
    - 1 cukinia,
    - 1 duża marchew,
    - Sól, pieprz,
    - olej

    - 200 g serka śmietankowego,

    - 2 duże jajka,

    - 2 łyżki śmietany ,

    - 50 g sera żółtego( starty na grubych oczkach)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne

Warzywny tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywny tort 1. Spód: Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i smażymy na oleju jak frytki do zrumienienia.
    Usmażone wyciągamy, odsączamy na papierowym ręczniczku i wykładamy nimi dno tortownicy.
  • Warzywny rort 2. Por kroimy w plastry. Cukinie, cebulę i paprykę w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa mieszamy ze sobą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy
  • Warzywny tort 3. W między czasie mieszamy razem składniki spoiwa (jajka, ser żółty, ser śmietankowy i śmietana).
    Gotowe warzywa wykładamy na usmażone ziemniaki. Całość zalewamy spoiwem i pieczemy około 35 minut w 180°C.
  • Warzywny tort 4. W całości.

Porady

Tort podajemy na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować