Udka w papilotach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Obecnie mieszkam tylko z synem. Ponieważ jestem na rencie, mam dużo czasu na przygotowywanie posiłków. A przepis na udka jest naprawdę świetny.

Składniki:

  • ● 4-5 udek z kurczaka
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa do kurczaka
    ● 1 łyżka mąki
    ● 1 jajko
    ● 1 łyżka mleka
    ● 4-5 łyżek bułki tartej
    ● 1 łyżka sezamu lub zmielonych orzechów
    ● 6-7 łyżek oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawami.
    Obtaczamy w mące, potem w jajku roztrzepanym
    z mlekiem i na koniec
    w bułce tartej wymieszanej
    z ziarnem sezamowym
    lub orzechami.
  • 2. Na patelnię wlewamy
    olej i podgrzewamy. Smażymy
    udka na rumiano.
    Wstawiamy do piekarnika
    nagrzanego do 180 °C
    i pieczemy ok. 50 minut.
  • 3. Końce kości podudzi
    owijamy paseczkami folii
    aluminiowej, a następnie
    kolorowymi bibułkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Notka redakcyjna

PPK_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować