Udka faszerowane pieczarkami

4.38 (171 ocen)

Zwykłe udka z kurczaka nie muszą być nudne, możemy je odmienić faszerując je pieczarkami. Są bardzo soczyste i smaczne, polecam.

Składniki:

  • 1 kilogram udek z kurczaka
    1 mała pierś z kurczaka
    0,5 kilograma pieczarek
    1 cebula
    przyprawa do kurczaka
    słodka papryka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.38 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Udka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy z nich kości, nacieramy przyprawą do kurczaka, solą oraz słodką papryką, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na oleju razem z cebulą, odstawiamy do ostudzenia. Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy do podsmażonych pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Udka napełniamy przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować