Tortille z jajkiem i pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie pomidory kroimy w kostkę , a następnie dokładamy je do gotowej cebuli. Razem smażymy około 10 minut. Doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia.
Wędlinę kroimy w kostkę.
2.Na przygotowanych plackach układamy przygotowaną salsę pomidorową. Nakładamy ją widelcem, lub łyżka cedzakową by odsączyć nadmiar soku. Układamy je, tworząc okrąg
3.Na pomidorach układamy wędlinę. W środek wbijamy jajko. Oprószamy go świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Całość zapiekamy około 15 minut do ścięcia się jajka. Tuż przed końcem tortille posypujemy startym serem.
Gotowe danie posypujemy pokrojona bazylią.
Komentarze