Tort z owocami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPTY
Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia.
Piec w temp.160-180stopni ok 30-40 min.
2.WKŁADKA SEROWA
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku, ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek.Lekko wymieszać. Upiec.
3.MASA BUDYNIOWA
Z mleka cukru kryształu, cukru waniliowego orza budyniu w proszku ugotować budyń.Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem.
4.MASA OWOCOWA
Truskawki rozdrobnić.W garnku rozprażyć na ogniu, dodając cukier.Na koniec dodać suchą galaretkę.Dokładnie wymieszać zagotować,przestudzić.
5.POLEWA
W wodzie rozpuścić żelatynę.
Cukier,kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników.
NIE DOPUŚCIĆ DO ZAGOTOWANIA
6.PRZEŁOŻENIE CIASTA
Biszkopt ciemny
Połowa masy budyniowej
Wkładka serowa
Druga połowa masy budyniowej
Tężejąca masa owocowa
Biszkopt jasny
Polewa
Porady
Ciasto nadaje się do do pokrycia zarówno lukrem plasytcznym jak i kremem
Komentarze