Tort słonecznikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę lekko ubić. Śnieżkę i śmietan-fix (proszki) dodać do
śmietany a potem cukier waniliowy. Wszystko zmiksować aż się ubije.
Polewa:
Palmę rozpuścić na patelni i wsypać słonecznik. Cały czas
mieszać. Gdy się przyrumieni wsypać cukier puder i mieszać aż do
rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia co jakiś czas mieszając by
się nie posklejało.
Przekładamy kolejno:
- biszkopt
- krem do ciasta
- biszkopt
- na wierzch i boki nakładamy dokładnie masę. Całość obkładamy
słonecznikiem. Może być lekko cieply, bo wtedy się nie skleja.
Należy wstawić na trochę do lodówki.
Porady
Słonecznik nakładać lekko ciepły, żeby się nie skleił. Tort dobrze jest zrobić dzień wcześniej i na noc wstawić do lodówki
Komentarze