Tort papa smerf - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec 180 stopni przez 40 min. forma 40x25.
Krem: śmietankę ubić na sztywno dodać mascarpone i śmietan-fix.
z upieczonego i wystudzonego biszkoptu wykroić kontury smerfa. Biszkopt przekroić na trzy części, krem podzielić na trzy części także na biszkopt ułożyć truskawki położyć jedną część kremu na to włożyć drugi biszkopt i znowu truskawki i krem na to położyć ostatnią część biszkoptu. Trzecią część kremu rozsmarować wierzch biszkoptu i boki. Czekoladę mleczna rozpuścić i łyzeczką narysować kontury smerfa czekoladę białą rozpuścić i połączyć z barwnikami. niebieskim rozsmarować twarz i brzuch a czerwonym czapkę i nóżki.
Komentarze