1.1. Do miski oddzielic żółtka od bialek, białka natomiast wlac do wysokiego naczynia. 2. Do żółtek dodac łyżeczke proszku do piczenia i rozbełtac. Żółtka odstwic ponieważ wyrosną z proszkiem. 3. Białka ubic mikserem na najwyższych obrotach na sztywną masę wraz cukrem i cukrem waniliowym. 4. Ubite białka połączyc z wcześniej przygotowanymi żółtkami. Miksowac minutę na najniższych obrotach. Następnie powoli dodawac mąkę i wszystko delikatnie połączyc trzepaczką, 5. Do wysmarowanej formy masłem i wysypanej cienką warstwą mąki, wylac ciasto, a kolejnie wstawic do piekarnika na środkową blachę i piec 30 minut w 180`C , nastepnie piec sam dół 10 min , wyłączyć piekarnik i zostawic w nim biszkopt na kolejne 10 min
2.śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru
3.2 galaretki rozpuścic w 500 ml gorącej wody,odstawić do llekkiego stężenia
4.biszkopt przekroic na 3 części i przekładac kolejno : biszkopt,śmietana,dżem jagodowy,biszkopt,śmietana,brzoskwinie,prawie stężała galaretka,biszkopt. wierzch i boki tortu wysmarować śmietaną.Boki toru obsypac podprażonymi wiórkami kokosowymi , a górę ozdobić delicjami,pomarańczami oraz śmietaną
Komentarze