Torcik "DIAMENTOWE GODY"

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Uwielbiam robić torty na różne uroczystości członków rodziny, sprawia mi wielką radość uśmiech najbliższych.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto :
    - 1 szklanka cukru x2
    - 1 szklanka mąki pszennej x2
    - 6 jajek x2
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia x2
    Krem:
    - 3 śmietany 30%
    - 2 serki mascarpone
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 zagęszczacze do śmietany
    - 1 łyżka cukru pudru
    Dodatkowo:
    - 1 gotowy krem do tortów
    - barwniki spożywcze
    - dżem pożeczkowy
    - ozdoby według upodobania
    - 1/4 cytryny, szklanka wody do nasączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik "diamentowe gody" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Upiec 2 biszkopty
    1. Jajka ubić z cukrem
    2. Wsypać mąkę z proszkiem , wymieszać
    3. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki
    4. Piec 30 minut w temp. 180C
    Po wystudzeniu przekroić na pół .
    Składniki na krem zmiksować . Każdy biszkopt nasączyć wodą z cytryną.
    Przekładać kolejno biszkopt , krem, biszkopt, dżem, krem, biszkopt, krem, biszkopt. Cały tort posmarować gotowym kremem do tortów z dodatkiem barwnika. Ozdobić według uznania

Porady

Ja ozdoby na swoje torty zawsze robię sama. Wykorzystuję do tego słodkie pianki dla dzieci lub robię różyczki z dodatkiem glukozy i żelatyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować