Tarta sernikowa z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na spód zblendować. Forme do tarty natłuścić. Owsianym ciastem wyłożyć dno i boki formy do tarty. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec około 10min. Po tym czasie wyciągnąć.
2.W trakcie zapiekania spodu zaczynamy robić masę sernikową. Twaróg z jogurtem blendujemy na gładką masę. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy ser, krótko miksujemy. Dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia. Ubijamy białka, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy szpatułką.
3.Na podpieczony spód wylewamy masę sernikową. Na wierz wysypujemy borówki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35/40 min w 180 stopniach. Po tym czasem wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwi od piekarnika i czekamy do wystudzenia.
Smacznego!
Komentarze