Tarta pieczarkowa

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej mamy. Upiekłam. Rodzinie posmakowało.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    1 szklanka mąki
    2 łyżki oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia ,szczypta soli

    Farsz:
    50 dkg pieczarek
    50 dkg cukini
    3 łyżki oleju
    1 cebula
    pieprz, czosnek ząbek
    oregano

    Sos:

    1 szklanka śmietany
    3 żółtka
    gałka muszkatołwa
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Tarty Przystawki

Tarta pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić, dodać mąkę, olej , proszek do pieczenia szczyptę soli. Wymieszać i wyłożyć na formę.
  • 2.

    Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, pokrojone w plastry pieczarki, pokrojoną w plastry cukinię. Przyprawić do smaku pieprzem, oregano. Po odparowaniu wyłożyć na ciasto.
  • 3. Następnie robimy sos. Śmietanę ubić z 3 żółtkami. Do tego dodać gałkę muszkatołową, wylać na farsz. Piec w piekarniku w tem. 180 stopni przez około 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować