Tarta meksykańska

4.5 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tym kolorowym daniem zdobyłam serce mojego chłopaka Mateusza.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki
    15 dag masła
    szczypta soli

    Farsz:
    45 dag mrożonej warzywnej mieszanki meksykańskiej
    3 jajka
    4-5 łyżek śmietany
    10 dag żółtego sera
    kostka bulionowa
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy z masłem i solą. Wlewamy 3 łyżki wody i energicznie zagniatamy ciasto. Schładzamy 30 minut.
  • 2. Warzywa gotujemy 10 minut w niewielkiej ilości wody z kostką. Odcedzamy. Jajka mieszamy ze śmietaną.
  • 3. Ciastem wylepiamy dno i boki natłuszczonej formy do tarty. Wykładamy warzywa. Polewamy masą jajeczną i posypujemy startym na tarce
    żółtym serem. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować