Tanie pierogi gyros

4.5 (165 ocen)

z wątróbką, specjalnie dla mojego męża

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    1 jajko
    Ciepła woda
    Farsz:
    50 dag wątróbki drobiowej
    2 cebule
    3 łyżeczki przyprawy gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Tanie pierogi gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto- wodę dolewamy stopniowo do uzyskania elastycznej masy.
  • 2. Wątróbkę smażymy, cebulkę dusimy i mielimy (wątróbkę i cebulkę zmiksowałam szybko w blenderze), dodajemy przyprawę gyros.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki, nadziewamy farszem, sklejamy i gotujemy w posolonej wodzie ok. 6 min do momentu wypłynięcia.

Porady

smakują wyśmienicie odsmażane i podawane z ogórkiem kiszonym. Z podanych składników wyszło mi 35 pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować