Sernik gotowan

4.99 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sybki, prosty, bez pieczenia, zawsze wychodzi

Składniki:

  • 1 kg sera gotowego do ciast i deserów np. w sprzedaży w wiaderku
    masło roślinne małe opakowanie
    1 szklanka cukru
    4 jaja
    1/2 szklanki mleka
    2 budynie waniliowe
    duża paczka herbatników kakaowych- więcej jeśli w paczce ciastka się pokruszyły
    herbatniki polane z jednej strony czekoladą - ilość uzależniona od wielkości herbatnika tak by przykryć nimi wierzch
    aromat rumowy
    rodzynki


Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, masło, cukier, jaja włożyć do garnka, wymieszać i rozpuścić na ogniu cały czas mieszając, dodać budynie rozrobione w mleku i dalej mieszając zagotować tak jakby gotowało się budyń. Na końcu dodać aromat i rodzynki. Blaszke kwadratową o boku ok 24 cm wyłożyć kakaowymi herbatnikami, wlać połowę masy, nałożyć drugą warstwę kakaowych herbatników, wlać resztę masy i przykryć herbatnikami polanymi z jednej strony czekoladą- stroną z czekoladą do wierzchu. Zostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu wstawić najlepiej na dobę do lodówki, do ściśnięcia.

Porady

Można użyć zwykłych herbatników i nie wkładać ich w środek masy, a na wierzchu polać polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować