Szynkowe rożki

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Takie małe szynkowe co nieco .

  • 10 min

Składniki:

  • szynka 5 plastrów
    jajka 2 sztuki
    papryka 1/4 sztuki
    ogórek 3 plastry
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szynkowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na ćwiartki. Plastry ogórka przekroić na połowy, paprykę obrać, umyć, pociąć w słupki (może być też konserwowa). Z szynki zwijać rożki.
    Jajko oprószyć solą i pieprzem.
    Do rożków wkładać przygotowane składniki.
    Dowolnie ułożyć na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować