ROLADKI SZYNKOWE

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Nafaszerowane masą serowo jajeczna będą świetnym dodatkiem na karnawałowym stole

  • 20 min

Składniki:

  • 10 plastrów szynki
    8 jajek
    15 dag żółtego sera
    1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
    sól, pieprz
    1 kopiasta łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki Ser

Roladki szynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, ścieramy an tarce na małych oczkach. Na tych samych oczkach ścieramy żółty ser, mieszamy z jajkami. Cebulkę dymkę drobno siekamy, tak samo postępujemy ze szczypiorkiem. Dodajemy do masy jajecznej, dokładamy majonez, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na plastry szynki wykładamy po łyżce masy, zwijamy w ruloniki, obwiązujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser żółty Szczypiorek Szynka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować