Szynka parmeńska z ogórkiem

4.49 (184 ocen)

  • 15 min

Błyskawiczna, dwuskładnikowa przekąska, którą można przygotować gdy goście pukają do drzwi. Oczywiście można użyć każdej innej szynki, ale z tą smakuje najlepiej. Koreczki ogórkowe pięknie prezentują się na talerzu, aż szkoda jeść.

  • 15 min

Składniki:

  • • 2 długie ogórki szklarniowe
    • ok. 20 plasterków szynki parmeńskiej
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Szynka parmeńska z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ogórek obrać ze skórki, pociąć na 2 cm kawałki. W każdym kawałku ogórka wydrążyć miseczkę.
    • Plaster szynki złożyć wzdłuż na pół i zwinąć w różyczkę, po czym włożyć do ogórka. Udekorować zieleniną, u mnie roszponka.

Porady

To jest moja wersja szynki z melonem. Ogórek smakuje podobnie, ale w sumie smak przekąski jest inny, bardziej wytrawny niż ze słodkim melonem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować