Szybkie ciasto truskawkowo-borówkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Nie używam przy jego przygotowywaniu miksera ani blendera - wystarczy miska i ręce. Uwielbiają je moje dzieci. Szybkie do przygotowania i smaczne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - borówki amerykańskie mrożone lub świeże: 30 dekagramów
    - truskawki mrożone lub świeże: 50 dekagramów
    - mąka 0.5 kilograma
    - margaryna lub masło (z temp. pokojowej - miękkie): 200 gram
    - Jajko: 1 sztuka
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mleko kokosowe lub śmietana: 2 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto truskawkowo-borówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wykładamy owoce 1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ OWOCÓW wsypac do miski i wyrobić ręka na gładkie ciasto. Oderwac mały kawalek ciasta i odłozyc, a pozostalą duzą czesc ciasta wyłozyc ręką na wiekszej blaszke o wymiarach 35cmx25cm pokrytej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłozyc od razu wyciagniete z zamrazalki mrozone owoce borówki amerykanskiej lub swieze oraz truskawki.
  • nakładamy kawałki ciasta 2. Nastepnie pokruszyc reka na owoce odłozony kawałek ciasta i włozyc blache do piekarnika nagrzanego juz wczesniej do temperatury 180 stopni. Piec dokladnie na termoobiegu 40 minut. Po ostygnieciu mozna ciasto posypac cukrem pudrem, lepiej smakuje.

Porady

Ja użyłam świeżych truskawek i mrożonych borówek amerykańskich oraz mleka kokosowego zamiast śmietany. Ciasto wyszło pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować