Szpinakowe naleśniki z białym serem

5 (141 ocen)

  • 30 min

Naleśniki ufoludki, zielono - białe pod słodkim puchem. Dla dzieci, dorosłych, smakoszy i wybrednych!

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto na ok. 15 naleśników o średnicy 21cm:
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    1,5 – 2 szklanki mleka
    200 g szpinaku, waga po odsączeniu
    Płaska łyżeczka cukru
    Szczypta soli
    Olej do smażenia

    Farsz:
    400g białego sera
    200g jogurtu naturalnego
    4 – 5 łyżek cukru
    Cukier puder do posypania naleśników
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Szpinakowe naleśniki z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć na sicie. Wszystkie składniki ze sobą połączyć mikserem lub zblendować. Ciasto ma być dość rzadkie, zostawić je na godzinę w lodówce. Usmażyć cienkie naleśniki. Chłodne posmarować farszem serowym i zwinąć w ruloniki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
  • 2. Farsz: Ser zmielić lub dokładnie rozdrobnić widelcem. Dodać jogurt oraz cukier. Masę serową dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować