Sznycle schabowe w chrzanowym sosie

5 (179 ocen)

Wyszło smacznie, podałam z ziemniakami i surówką

Składniki:


  • sznycle z schabu 4 szt
    masło klarowane 1 łyżka
    chrzan tarty 1,5 łyżki
    sól , pieprz kolorowy do smaku
    mąka do obtoczenia
    bulion 100 ml
    śmietana kremówka 50 ml
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle schabowe w chrzanowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycle schabowe w chrzanowym sosie 1. Sznycle schabowe lekko rozbić przez folię , doprawić solą , świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i odłożyć do lodówki na pół godziny . Sznycle obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym . Dodać chrzan , podlać bulionem i dusić około 20 min od czasu do czasu odwracając . Dodać śmietanę i gotować mieszając do zgęstnienia sosu . Doprawić do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować