Kotlety schabowe w sosie chrzanowym

4.49 (201 ocen)

  • 45 min

Schabowe troszke inaczej

  • 45 min

Składniki:

  • 5-6 kotletow schabowych
    2 marchewki
    1 cebula
    200g maki pszennej (do panierowania)
    500ml wody goracej
    3 lyzki oleju
    2 liscie laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    pieprz,sol
    3 lyzeczki chrzanu
    2 lyzki smietany 18%
    1 lyzeczka ziarenek smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kotlety schabowe lekko rozbijam tluczkiem,przyprawiam sola i pieprzem. Marchewke kroje w polplasterki,a cebule w drobna kostke.

    2. Na glebokiej patelni lub rondlu rozgrzewam olej. Kotlety obtaczam w mace i smaze chwile z obu stron. Dodaje cebule i smaze az cebulka lekko sie zeszkli. Dodaje marchewke,ziele angielskie,liscie laurowe i ziarenka smaku.

    3. Gotuje pod przykryciem na malym ogniu ok 30min. W tym czasie mieszam smietane z chrzanem i sosem z gotujacego sie dania. Potem lacze wszystko,mieszam.

    Zycze smacznego.

Porady

Mozna na koniec posypac drobno posiekanym koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować