Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych z cukinią

4.5 (183 ocen)

Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu.

Składniki:

  • 400g polędwiczek wieprzowych
    2 małe cukinie
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
  • 2. Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
  • 3. Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
  • 4. Szaszłyki grillujemy do zarumienienia. Możemy również upiec je w piekarniku (w 180 stopniach, przez 40 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować