Kotlety z polędwiczek wieprzowych

4.94 (177 ocen)

  • 30 min

Pyszne i kruchutkie kotleciki.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 polędwica wieprzowa
    - sól i pieprz
    - 2 jajka
    - bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.94 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z polędwiczek wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Kotleciki obsypać solą i pieprzem. Moczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Ułożyć na talerzu i podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować