Świderki z cieciorką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cieciorka jest u nas mało znana. A szkoda, bo jest smaczna i zdrowa. Pasuje do makaronu.

Składniki:

  • 1 szkl. makaronu, np. świderki
    puszka cieciorki
    czerwona papryka
    puszka krojonych pomidorów
    2 ząbki czosnku
    cebula
    sól, pieprz
    suszone zioła, np. tymianek i bazylia
    szczypta chili
    oliwa do smażenia
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świderki z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy.
    Natkę myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej oliwie.
    Wsypujemy paprykę i smażymy do miękkości, często mieszając.
  • 3. Cieciorkę osączamy. Wraz z pomidorami dodajemy do papryki. Mieszamy. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i chili. Mieszamy
    z makaronem. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować