Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

4.47 (155 ocen)

  • 30 min

Nowa odsłona sałatki z tuńczykiem. Ryż zastąpiłam cieciorką z puszki, dzięki której czas przygotowania jest o wiele krótszy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
    1 puszka cieciorki gotowanej na parze
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 puszka kukurydzy z chili
    1/2 papryki czerwonej
    3-4 ogórki kiszone
    kawałek pora
    natka pietruszki
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku. Ceiciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować