Sałatka z prażoną cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.prażona cieciorka:
Cieciorkę odsączamy z zalewy i lekko osuszamy na ręczniku papierowym.
Przyprawy mieszamy w miseczce, posypujemy nimi cieciorkę i mieszamy, aby przyprawy dobrze oblepiły cieciorkę.
Foremkę do pieczenia smarujemy oliwą, wysypujemy cieciorkę i wstawiany do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie trzeba ją przemieszać dwa razy.Upieczoną cieciorkę studzimy.
Kapustę kroimy w paski. Pomidorki przecinamy na połówki. Cebulę siekamy drobno. Ogórka i avocado kroimy w kostkę. Avocado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Mieszamy delikatnie składniki sałatki, na końcu posypując upieczoną cieciorką.
Całość polewamy dressingiem (mieszamy wszystkie składniki dressingu razem do połączenia)
Komentarze