Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Prosta i smaczna surówka

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta czerwona
    2-3 jabłka
    1 cebula
    pieprz i sól
    ocet lub kwasek cytrynowy
    olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować w wodzie z dodatkiem octu ,/lekko osolić./ do miękkości.
    Ostudzić.
    Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, cebule pokroić w drobną kostkę.
    Wymieszać razem z kapustą, doprawić solą ,pieprzem i oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować