SOS PAPRYKOWY

4.5 (199 ocen)

Sos ten używam do spaghetti, pizzy i zapiekanek. Jest naprawdę ostry. Zawsze robię go wtedy, kiedy papryka jest najtańsza.

Składniki:

  • 1,5 kg czerwonej papryki
    5 dag papryczki chili
    10 dag cukru
    2 słoiczki koncentratu pomidorowego
    1 główka czosnku
    0,5 szklanki octu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oraz papryczki chili myjemy, oczyszczamy i kroimy (najlepiej robić to w rękawiczkach, bo potem ręce strasznie pieką). Następnie mielimy w maszynce do mięsa. Zagotowujemy. Dodajemy cukier, koncentrat pomidorowy oraz ocet. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy około 7 minut. Gorący sos nakładamy do umytych i wyparzonych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować