Śmietanowiec cappuccino z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

idealny do kawy

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy: 3 opakowania
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - posiekana gorzka czekolada: 4 łyżki
    - posiekane orzechy włoskie: 4 łyżki
    - brzoskwinie z puszki: 25 dekagramów
    - Żelatyna: 10 gramów
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - śmietana 36 %: 1 litr
    - cukier puder: 1 łyżka
    - kawa cappuccino w proszku: 4 łyżki
    - mleczna czekolada: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietanowiec cappuccino z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem i 1 op. cukru waniliowego na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do piecz. i przesiewamy do masy jajecznej. Wsypujemy gorzką czekoladę i orzechy. Delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem blachę (30x20). Pieczemy ok. 35 minut w temp. 170 stopni. Studzimy i przekrawamy na 2 placki.

    Żelatynę rozpuszczamy w niepełnej szklance ciepłej wody i studzimy. Kawę rozpuszczamy w 5 łyżkach wrzątku, także studzimy. Śmietankę ubijamy z pozostałymi cukrami waniliowymi i cukrem pudrem. Wlewamy cienką strużką kawę i żelatynę. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Mieszamy.

    Jeden placek smarujemy 3/4 kremu. Przykrywamy drugim plackiem. Rozsmarowujemy resztę kremu. Schładzamy w lodówce 4 godziny. Dekorujemy startą czekoladą mleczną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować