Śliwki na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszysty biszkopt plus śliwki prosto z drzewa, czegoś więcej nam potrzeba?

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śliwki (wydrylowane): 450 gramów
    - jajka: 5 sztuk
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - ocet: 1 łyżka
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - cukeir (do posypania śliwek na cieście): 1 łyżka

    - tłuszcz do smarowania blachy: 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - cukier puder: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ze śliwkami Desery

Śliwki na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka udzielić od białek ( żółtka do plastikowej miski)
  • żółtka  wymieszane z proszkiem i octem 2. do żółtek dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżkę octu - mieszać drewnianą łyżką
  • Ubite białka z cukrem 3. ubić białka, dodając stopniowo szklankę cukru
  • łączenie żółtek z białkami 4. połączyć białka z żółtkami delikatnie mieszając
  • żółtka, białak połączone z mąką 5. dodać szklankę mąki i znowu delikatnie mieszać - nie róbcie tego zbyt długo
  • śliwki na biszkopcie 6. Do wysmarowanej blachy przekładamy masę z ciastem, na niej układamy śliwki i obsypujemy łyżką cukru:)
  • pieczemy.. 7. Pieczemy 25 minut w 180*C
    Blacha ma wymiary 25cmx36cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować