1.Rolada: UPIEC DWIE ROLADY
Białka ubijamy z cukrem do ubitej piany dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę ( jeżeli wolimy wersję czekoladową to do mąki dodajemy kakao ) i orzechy.
Pieczemy 20 min w temp 180.
Biszkopt zrolować gorący w ścierkę i zostawić do ostygnięcia .
2.Biszkopt :
Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier , żółtka a na koniec mąkę z proszkiem - delikatnie mieszamy i pieczemy ok 30 min w temp: 180
3.Gotujemy z podanych składników budyń.
Masło lub margarynę ucieramy dodajemy ostudzony budyń.
4.Posmarować dwie rolady kremem a resztę wyłożyć na biszkopt.
Po bokach biszkoptu położyć dwie rolady a w środku ułożyć dwa rzędy przekrojonych połówek brzoskwiń.
5.Rozpuścić galaretki w 3 szklankach wody.
Tężejąca galaretkę wylać pomiędzy rolady zalewając ułożone ćwiartki brzoskwiń.
Komentarze