ŚLIMACZKI

5 (195 ocen)

  • 30 min

Łatwe, smaczne "ślimaczki", szybkie w przygotowaniu. Doskonałe co nie co dla niespodziewanych gości. Polecam.

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki :
    1 świeże, gotowe ciasto francuskie
    Marmolada np. o smaku różanym
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki 1. Ciasto rozwinąć i całe cienko posmarować marmoladą. Zwinąć w rulon od węższej strony. Pokroić na kawałki o grubości około 1,5 cm. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (pamiętając o odstępach). Piec w temp. 200-220 st. na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować