Ślimaczki

5 (171 ocen)

  • 30 min

Szybkie i pyszne ślimaczki z cista francuskiego.

  • 30 min

Składniki:

  • * 10 plastrów szynki konserwowej
    * 10 plastrów żółtego sera, opcjonalnie serek topiony lub pleśniowy
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * opakowanie cista francuskiego
    85łyżek ketchupu
    *sól, koperek, bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Z koncentratu, ketchupu i przypraw robimy sos pomidorowy
    * Smarujemy nim płat cista francuskiego
    * Układamy kolejno plastry szynki a na niej plastry sera
    * Zawijamy w rulon
    * Kroimy na plastry grubości ok. 2 cm i układamy na blachę
    * Pieczemy w temp. 180 stopni z termoobiegiem do uzyskania rumianego koloru
    * Po przestudzeniu można konsumować ;)

Porady

Ślimaczki po upieczeniu należy przestudzić, bo będą bardzo miękkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować